* 300 g. mandler
* 300 g. flormelis
* 1 dl. vand
* Evt. lidt vanillesukker eller kakaopulver (dog ikke nødvendigt!).
Smid alle ingredienserne på en pande. Skru op på varmeste blus og lade den være dér hele tiden. Til at starte med skal sukker og vand blive flydende. Rør med spatel eller lign. Efter nogen tid krystalliserer sukkeret og der skal røres intenst i mandlerne. Når de er ved at være færdige, vil de give en knækkende lyd. Sukkeret skal helst smelte ganske let igen, så mandlerne bliver blanke - det er dog en hårfin balance. Når først de 'knækker' brænder de hurtigt på, og som oftest er det umuligt at få alle fint blanke (når man tilsætter vanillesukker vil de som oftest heller ikke blive helt lige så fine at se på, men mere melede og hvide af udseende). Når de er færdige tages mandlerne af og lægges på et stykke bagepapir. Skil dem mest muligt ad med spatlen, før sukkeret bliver koldt (svært!). Lad dem køle og del de mandler, der stadig hænger sammen, fra hinanden.
Hermed lidt billeder af processen, så du kan se, hvordan de skal se ud:
Jeg fik desværre ikke taget billeder helt fra start. Men her er sukkermassen begyndt at koge op. |
Størstedelen af tiden er massen ret flydende - men bare rolig, det skal nok krystallisere! |
Set fra siden - bizart syn, men det skal nok blive godt! |
Vi er nu nået stadiet, hvor det ligner noget, der kommer ud af bagende på en meget syg kat - but keep believing! |
Vi nærmer os krystalliseringen og målet. |
Krystalliserede - fine som klar morgenfrost. |
Sukkeret smelter på ny og mandler begynder at blive blanke. |
Arg, arg - af af af!!! |
Til afkøling på bagepapir |
Når mandlerne er afkølet og skilt ad kommes de på glas eller i dåse. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak for din kommentar. :)