lørdag den 24. november 2012

Undtagelsen


Yep, den er god nok. Så fik jeg endelig opdateret bogsiden. Og jeg har nået (og overgået) året mål, min challenge på 30 bøger. Pt. (gen)læser jeg "Undtagelsen", som jeg fandt i en genbrug forleden til 15 kr.! Bogen er tilmed i hardback og var aldrig åbnet. Siden jeg læste "Du forsvinder" har jeg haft lyst til at genlæse "Undtagelsen".

Første gang jeg læste bogen var i 2004, hvor min mor købte den i lufthavnen, da de var på vej på ferie. Alle hendes rejsebøger lå i kufferten og med udsigten til et kvart døgns flyvetur uden læsestof, tog hun den første bog, hun fik øje på.
     Den var en eksalteret mor, jeg havde i røret, da hun ringede hjem for at høre til os i DK. Hun havde dårligt tid til at nyde ferien, poolen og turene med jeepsafari og til turistattraktioner, for hun skulle læse! På det tidspunkt, var jeg lige blevet meldt ind i FNUG (ForeningeN af Unge med Gigt) og min lillebror startet på statskundskab på RUC, så der var flere ting ved romanen, hun fandt 'hjemligt'. Og samtidig rammer den jo ned i et emne, som vi alle kender til: Mobning! Alle har prøvet det - enten at være mobberen eller den mobbede. Som oftest har vi alle prøvet begge dele. Den rammer ned i det psykologiske spil, der foregår mennesker imellem, på en måde, som man kun kan beundre.

New York Times skrev bl.a. i deres anmeldelse af bogen: "Fremragende på så mange måder ... Der ligger en kolossal indlevelsesevne bag denne roman." Dét kan man jo kun give dem ret i.

Economist skrev: "Utallige bøger lover at ændre læserens liv. Men det lykkes kun for få. Undtagelsen er i sandhed en undtagelse."

Hvad synes du om bogen? Og har du læst Christian Jungersens to andre romaner, "Krat" og "Du forsvinder"?
     Efter jeg er færdig med at lappe denne i mig, vil jeg genlæse "Krat", som det også er alt for mange år siden, jeg havde fat i. Og dernæst er planen - som I næsten kan gætte af billedet - at kaste mig over Edgar Allan Poe. Jeg ved endnu ikke med sikkerhed, hvad af ham, jeg vil kaste mig over, men jeg har i mange år gerne villet læse "I malmstrømmen", så det ender nok med det.

3 kommentarer:

  1. Fed blog! Kig endelig forbi min :)
    http://afashiondairybyamalie.blogspot.dk

    SvarSlet
  2. Den lyder rigtig inspirenrende.. har ikke selv læst nogen af bøgerne, men det kunne godt være at jeg måske skulle det :-) og forresten tak for kommentaren til min blog

    www.annagardel.blogspot.dk

    SvarSlet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...