lørdag den 20. juli 2013

Gratis bøger - catjiiiiing!

For nogen tid siden blev jeg kontaktet af en medarbejder fra Politikens Forlag, der ville høre, om jeg var frisk på at anmelde nogle af deres skønlitterære bøger. Og så er det lige, jeg siger: Mener du, jeg får GRATIS bøger og ikke skal gøre andet end at læse dem og anmelde dem .... ligesom jeg gør nu, af ren fornøjelse?! Are you fucking kidding me?! YES!!!

Så for et par dage siden dumpede en lækker pakke ind ad døren:You guys, der er bøger for 600,-! Sekshundrede kroner!! Jeg kan slet ikke begribe mit held.

Den ene bog er jeg allerede godt i gang med, det er den øverste, I ser her i bunken, "Hjem" af Julie Kibler."89-årige Isabelle beder sin frisør Dorrie om en tjeneste. Og det er en stor tjeneste; hun vil gerne have, at Dorrie dagen efter kører hende den lange vej fra Texas til Cincinnati til en begravelse. Ikke et ord om, hvem der skal begraves, og hvorfor det er så vigtigt at nå frem. 
     Dorrie, som er en ung og enlig sort mor, har sit eget at slås med ogtøver med at sige ja til den lange køretur. Hendes nysgerrighed efter at få afdækket noget af den gamle dames gådefulde fortid får dog overtaget. De to kvinder ved ikke, at den lange rejse kommer til at ændre deres liv for bestandigt. Gennem årene har Isabelle og Dorrie udviklet noget, som rækker langt udover blot et frisør/kunde-forhold. De er blevet veninder, men Dorrie forstår ikke helt, hvorfor Isabelle har udset sig netop hende.
     På turen afslører Isabelle, at hun som ganske ung i 1930'ernes Kentucky blev dybt forelsket i familiens sorte husholderskes søn. I en tid, hvordet var umuligt at være et blandet par, og i en by, hvor sorte ikke var tilladt efter mørkets frembrud. Historien om det forbudte kærlighedsforhold og dets tragiske konsekvenser gør det klart, at de to kvinder styrer lige mod en begivenhed af allerhøjeste vigtighed, og Isabelles fortælling om sit livs første og største kærlighed er måske netop, hvad Dorrie behøver for at finde sin vej i livet. "

"Om forfatteren: Julie Kibler begyndte at skrive Calling me home efter at have snuset lidt til sin egen familiehistorie. Hendes bedstemor var forelsket i en ung sort mand i en tid og på et sted, som umuliggjorde kærlighedsforholdet. Hun bor i Arlington, Texas med sin familie. Calling me home er hendes debutroman."

[Teksten er taget fra Politikens side, læs mere her]."En ung argentinsk kvide opdager rystende ting om sig egen baggrund ved hjælp af en ubuden gæst.
Under Argentinas såkaldte beskidte krig, som varede fra 1976 til 1983 'forsvandt' 30.000 borgere, herunder 500 gravide kvinder, hvis nyfødte børn blev givet til militære familier.
Perla er en ung collegestuderende i Buenos Aires . Hun er vokset op med en iskold mor og en stiv marineofficer af en far, som hun forguder, men hvis arbejde bringer skam over familien i tiden efter diktaturet. Da hun uventet får besøg af en fremmed mand, bliver hun tvunget til at konfronteres med familiens rolle i fortidens synder og hemmelighederne om sin egen baggrund, og gradvis år får hun en forståelse af sin egen rolle i den beskidte krigs tragedie."

"Om forfatteren: Carolina De Robertis blev født af uruguayske forældre, men voksede op i England, Schweiz og Californien. I dag bor hun i Oakland i Californien.
Hun har vundet talrige priser for sit forfatterskab. Perla er hendes anden roman."

[Teksten er taget fra Politikens side, læs mere her]."Grace Winter, 22 år, er både nygift og enke. Hun er også i retten for at kæmpe for sit liv.
I sommeren 1914 tager Grace og Henry Winter af sted fra London mod USA for at komme på afstand fra Henrys familie. Undervejs sker der en mystisk eksplosion på skibet. Henry ofrer sig eget liv for at sikre Grace en plads i en redningsbåd. Snart går det op for folkene i redningsbåden, at der er langt flere ombord end, hvad den kan bære. Hvis nogen skal overleve, må andre dø. Grace må beslutte, om hun er villig til at betale enhver pris for at beholde sin plads i båden."

"Om forfatteren: Charlotte Rogan er uddannet i arkitektur fra Princeton University Hunbor i Westport, Connecticut. Redningsbåden er hendes debutroman."

[Teksten er taget fra Politikens side, læs mere her].

Det bør måske lige understreges, jeg ikke er blevet dikteret at smække bøgerne på bloggen, men jeg ved, en del af jer kigger herind netop pga. mine boganmeldelser, så jeg syntes, de skulle på. Husk også, at hvis du er interesseret, kan du følge med på Goodreads.

Er der en bog, du er særlig lun på?14 kommentarer:

 1. Ej hvor fedt!
  // http://gladesol.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaak. Også for de trofaste kommentarer. :)

   - Line

   Slet
 2. Ej hvor er det godt for dig! GRATIS BØGER!!
  Desværre er der ikke liiige nogle af de tre ovenstående som frister...

  Men jeg elsker at læse! Og jeg er lidt kræsen hvad angår bøger.. Jeg læste foreksempel "Det Gyldne Kompas" og der skete jo INGENTING de første 100-200 sider..
  - men jeg har en bog på ønskelisten som du har anmeldt. "1001 tårs tøsetanker" den MÅ jeg læse efter min triologi om englen Beth, som jeg snart er færdig med.. jeg vil ikke have at den ender, men på den anden side vil jeg gerne vide hvordan den ender! :o

  http://resofikka.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde det sådan, da jeg var færdig med serien om Jordens børn ... jeg følte, jeg mistede en række kære venner. Mange synes ellers bøgerne er KEDELIGE og GENTAGER sig selv osv. Jeg elsker dem! En genre jeg dog ikke kan komme igennem er fantasy og lign. Jeg skal helst have virkelighed (hmmm, sjov ting at sige om skønlitteratur. ;)). Da jeg læste om bogen "Hjem" var jeg allerede dér fanget, så jeg er spændt på, om den lever op til forventningerne. Og om det også er favoritten blandt de tre. Min mor har også allerede sagt, hun gerne vil låne den, når jeg er færdig. :)

   - Line

   Slet
 3. Wauw, kan godt forstå du er helt oppe i himlen, det er da en vildt fed sponsorgave :-D

  SvarSlet
 4. Ej hvor lækkert med gratis bøger(:
  Den sidste bog minder den ikke bare lidt om Titanic?
  Det var i hvert fald, det jeg kom til at tænke på, da jeg læste den beskrivelse du havde skrevet om bogen(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Lækkert med gratis bøger! Fin blog du har :)) er selv fra bornholm :))

  Knus!
  moniquemaries.blogspot.dk

  SvarSlet
 6. Ej hvor luksus med bøger!!

  Knus
  http://juliefisker.blogspot.dk

  SvarSlet
 7. ej hvor fedt!
  kys
  http://emiliewang.blogspot.dk/

  SvarSlet
 8. Åh hvor dejligt! Jeg har også lige modtaget de tre samme bøger, og jeg glæder mig især til at læse "Hjem". Den lyder intet mindre end fantastisk. "Redningsbåden" kunne dog også godt gå hen og blive meget interessant.

  Jeg glæder mig til at læse din mening om "Hjem". Jeg får nok selv først tid til at læse den om et par uger. (suk).

  SvarSlet
 9. Super fedt!
  Lækker blog, har du lyst til at følges?

  //amandadamtoft.blogspot.dk

  SvarSlet
 10. Dejligt!:) - lige pt venter jeg på at få crossfire serien (y) glæder mig som et lille barn!:):)
  Super fed blog du har dig her<3 Skal vi følges?

  http://elisabethflemmin.blogspot.dk/

  Knus Elisabth F.

  SvarSlet
 11. Hvor er du heldig!!! :-) Skønt!

  Knus
  www.rikkesunds.dk

  SvarSlet
 12. Åh kære Line der er vel ikke kommet dig noget alvorligt til?
  Er længe siden bloggen er opdateret :S

  /Jeanet - www.jbodilsen.blogspot.dk

  SvarSlet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...