torsdag den 1. september 2011

Dagens ...

... outfit.
Jeans: Levi's (hvorfor har jeg altid dem på, når jeg bliver fotograferet?). Top: H&M. Blazer: Vero Moda (tro det eller ej - elleve år gammel! Fås pt. i en udgave og farve, der minder om, i H&M). Halskæde: Bestseller. Ring og armbånd: Asos. Earcuffs: Rosila. dk.  Støvler: Marco Tozzi

Ja, det har været en lang dag med problemudredninger og indkøb. Kørte hjemmefra ved 10-tiden i morges, og kom hjem kl. 17. Løb tør for et af mine medicinpræparater i går - så det var en lidt hård start på dagen kan man vist roligt sige! Men kom da af sted. Det gjorde så også, at jeg pga. større smerter var endnu mere grumpy i Punkt 1, der 'desværre ikke kunne gøre andet end at mærke det som hastesag' (men de får nok først reservedelen hjem til mandag - fucking forpulede lorteø!). Og så havde de tilmed den frækhed at foreslå mig at købe en miniovn til 2500,-! Er det bare mig eller er det halvfrækt? Jeg mener - vores ovn er kun ni mdr. gammel. Den er død, fordi deres elektriker har sat den forkert op, og hvis vi ikke havde været hjemme, da det skete kunne huset være brændt ned! Kunne de ikke godt have lånt os den ovn? Eller i det mindste lejet os én til på mandag? Efter Punkt 0 .... jeg mener 1 ... var det straks på apotek og få udleveret dope. Og SÅ skulle jeg bare sidde og lade op nogle minutter (ja, okay 45!). Med kold Zero - havde glædet mig til cappuccino, men var sgu så opkogt over Punkt 1 ... købte dog cinnoen lidt senere alligevel. c",) (Okay, okay med et stykke chokoladelagkage ... ekstra stort ... Okay, okay og jeg spiste det hele selv - uden at dele! Nu har jeg sagt det - men det er hormoner jeg sværger! ... Det samme gælder mit økseangreb på Punkt 1-ansat. Man er aldrig ansvarlig for egne handlinger, når man har pms!).

Pitstop - ville gerne have taget flere billeder, men folk gloede sgu så underligt, da jeg sad der og ville fotografere cappuccino og indkøbsposer! (... og så løb kamera også lige tør for batteri).

Lige siden sidste år, har jeg glædet mig til, vi havde plads til at have gæster. Når man bor i en skotøjsæske, kan man bare ikke have hele den udvidede familie på besøg. Sidste år var vi kun seks mennesker - og sad nærmest på skødet af hinanden! Og i år fylder jeg rundt! Jeg havde en romantisk forestilling om hele min familie - med begge brødre. Den yngste er så lige rejst til Hillerød, på højskole, indtil han om et halvt år flytter i lejlighed. Og ældste bror i Kbh havde ikke mulighed for at vende snuden 'hjemad' pga. job - forståeligt med valget og sådan ... Hvorfor kan vi ikke bare stadig bo i Hvidovre? Eller på Fyn eller i Jylland - så var der da togforbindelser!

Fødselsdag i skotøjsæsken sidste år.
Nå, men det er jo, som det er.Men jeg var alligevel grædefærdig, da det gik op for mig, at jeg ikke vil kunne holde den fødselsdag, jeg havde drømt om. Havde lavet dekorationer og købt lys og servietter. De må så med en tur til mine forældre i morgen. Er det bare mig eller er det virkelig sad og patetisk at holde 30års ... Ahrøm, jeg mener 20års fødselsdag hos sine forældre! Og det hele bliver endnu mere umuligt pga. mangel på bil.

Menu jeg havde tilrettelagt var som følger: Efternmiddagskaffe/Zero m. theboller (både m. og uden rosiner). Drømmekage (total yndlings!), Napoleonshatte (har et tons marcipan, jeg skal have brugt) og en lagkage, der egentlig er chokoladebrownies m. hasselnødder, smurt op med chocolate icing, m. chokoladeganaché i mellem lagene. I stedet for den sædvanlige glasur eller fondant, ville jeg lave 'marengstopping'. Når jeg sætter det i gåseøjne er det fordi, at det ikke er en topping, som men ser med 'Bedstefar med skæg'. Denne topping er en 'guftopping' - altså det man putter i flødeboller. Jeg elsker at bage hjemmelavede flødeboller - det dér ynkelige nas der er i købeflødeboller er for intet at regne mod det, man laver fra bunden. Den skal også kun kort tid i ovnen, netop for at undgå at toppingen bliver for marengsagtig.

Da jeg er vegetar, plejer jeg at vælge en ret, der er let at kombinere med kød. Som regel bliver det noget ristaffel (elsker risretter og karry!), men det har vi lige fået sidste weekend. I år skal jeg desuden bage så meget, at jeg har valgt noget meget enkelt. Falafelkugler, marinerede kyllinge/skinkespyd (var i fire butikker og kunne ikke få dem, jeg ville have!), salatbar med alt tænkeligt i grønt samt hjemmerørt dressing og feta i marinade. Til det hele ovnstegte kartoffelbåde og hvidløgsflutes. Som man kan læse, skal jeg bruge ovn til alt dette (ej, altså ... alt dette her skrev jeg da også i går, gjorde jeg ikke?). Bl.a. derfor endte jeg med købeflutes - og jeg hader købeflutes! Det tager kun to min. at banke et godt flutes sammen. Men da det helst skal laves samme dag som servering (kan jeg ikke nå! Må også lade moar bage thebollerne), droppede jeg det. Desuden skal jeg have lavet cheesecake til dessert (mand, hvor bliver der mange rester at proppe i fryseren!).

Nå, men fødselsdag er først søndag. Men søndag kan jeg jo ikke stå og bage alt det. Og lørdag passer hverken ind i forældre- eller bilplaner. Så i morgen, når HG skal til sit månedlige mandekomsammen (HA - har lige haft et aha-moment: Deres kællinger er sgu alle pms-hekse på denne tid, der er derfor de altid mødes nu!), drøner han mig op til los forældros. Det pisser mig bare af! Får det hele når jo at blive halvtrist og tørt ... æv, altså! Men sådan må det jo være ... (Og så lige en åndelig undskyldning til mossien, der fik et ordentligt fur i formiddags, selvom intet af dette overhovedet er hendes skyld - og at det hele giver hende ekstraarbejde!).

Til gengæld holder vi en mindre fødselsdag for HGs bror, dennes kone og deres barn, d. 18. Vi ved ikke helt endnu med sikkerhed, men vi regner med at bestille noget udefra. Først var planen femten gæster. Nu bliver vi så fem! Så vi ville gerne ofrer lidt luksus i stedet - også så jeg kan nyde dagen og gæsterne, og ikke er smadret efter en hel dag i køkkenet. Jeg vil så i stedet lave en af mine kendte konditorkage - med fondant og diverse pynt til dessert. Sikkert også hit hos nevøen. :)

Var for øvrigt forbi trioen i dag. Hjalp lidt svoger med nogle ærinder. Og så deres tre små nyfødte (fjorten dage gamle!) killinger! Ååååårh! Hvorfor var der ikke lige batteri på kamera, nå? Plejer at være ekspert i at kønsbestemme dyreunger og skød alle tre til at være hanner. Er spændt på, om jeg har ret. Da jeg lærte HG at kendte, var vi hjemme hos ham den dag deres udekat fødte seks killinger. Jeg skød fem til at være hanner, én til hun. HG troede ikke på mig. Mente dels ikke, jeg kunne se det så tidligt. Og syntes dels, det var usandsynligt med den fordeling. Men det var sgu rigtigt! Nu er jeg spændt på, hvad svogerskabet gør med kattene. De har to i forvejen. I december kom så en tilløber. Få dage før de skulle have hende steriliseret, stak hun af - og blev gravid. Så nu har de seks katte! Spændende at se, om de beholder alle en.

2 kommentarer:

  1. Utrolig sej blog du har!
    Kan godt lide at du skriver så ærligt! :)

    elskershopping.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Super - en kommentar (og positiv!). :) Tusinde tak. Ja, ærlig ... jeg tror det er det, andre kalder munddiarré. Jeg tænker ikke, skriver bare - ingen stopklods der. c",)

    SvarSlet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...