mandag den 27. august 2012

Om at have VIP-status

Jeg er en dårlig blogger for tiden. Ikke at jeg ikke får opdateret sådan rimelig jævnligt, men jeg får ikke rigtig læst andres. Får ikke fulgt op på egne indlæg. Mig, som altid har så god tid til alle mulige (og umulige) overspringshandlinger i hverdagen, oplever pludselig det dér med ikke at have timer nok i døgnet.

Skulle egentlig have haft en stilledag. Stilledage er dage, hvor alting foregår i roligt tempo. Hvor der er tid til TV, til at læse blog, til at læse bøger, til at snakke i telefon, at stene på Facebook, at rydde op og slappe af.

Eksempler på stilledage
Den startede allerede klokken halv fire i morges, hvor Sipzappen kom ind for at meddele os, at hun var svært utilfreds ... på den humpende måde. Måtte have hende op, gnide søvn ud af øjnene, løfte op i den milliard hudflapper, der forsøgte at begrave mine natteblinde øjne og studere poten. Intet synligt. Men hun var altså bare heller ikke lade mig undersøge da! Det eneste jeg kunne finde, var en præstelus. Blev enig med HG om at gå i seng og vente til i dag og se, hvordan det så ud - måske hun bare havde stødt den og alt ville være fint?

Vågnede så først klokken 13:30. HG kunne meddele, at Zappepoten ikke var bedre ... faktisk lidt værre. Undersøgte hende - på den vrangvillige måde. Mens HG kom igennem til dyrlægen og fik akuttid. Ind med Zap i kasse. Ud af garage med Ewald. Ned med makeup og tøjstykker i tasken, og af sted. Mens HG kørte, forsøgte jeg at male ansigt på og få styr på tøjet, samtidig med jeg spiste (eller drak (Nupo igen!)) morgenmad.

Vel ankommen hos dyrlægen blev vi modtaget med åbne arme må man sige. Jeg gik syngende ind i klinikken på Kurt Thorsen-måden: "Så har I os tilbage!" (Jeg har aldrig påstået at være normal!). Et par klienter kiggede mærkeligt, én kom hen og beundrende den handicappede, men stadigt lige kønne Zappepige. Sekretær grinede og spurgte, om det var den afhøvlede Sipzap, der ankom. Jep, et styks poteplaget dyr til tjeneste. En af dyrlægerne, Pia, kom valsende forbi. Fortalte, hun ville lade os komme ind hos Carsten, der gerne lige ville tale med os. Fik knus og kys. Har åbenbart totalt VIP-status hos dyrlægen. Lige før de rullede den røde løber ud. c",) Så ved man da, man behandler sine dyr godt. 

Zappen og mandagsrod
Carsten kom grinende ud. "I kunne ikke undvære os?" Spurgte til Samsara og penicillinen - og det går jo fint. Han nåede også at spotte min plasterfinger, grine og spørge om jeg nu var stivkrampevaccineret? (Jo tak - det fik Myrledyret i dén grad sikret sig, jeg blev!). 

Heldigvis intet galt med poten. Vi var bange for, der kunne sidde en brod fra en bi, at den kunne være brækket eller andet. Ingen grund til panik - endnu et af mine neurotiske tilfælde. Må lære at slå håndbremsen til! Hun fik et skud forebyggende penicillin (skulle have spurgt, om jeg også kunne have fået ét! c",)) og smertestillende. Vel hjemme igen blev poten grundigt vasket og studeret, som var den et fremmedlegeme, hun ikke ville kendes ved. Hun støtter dog på den igen efter at have fået smertestillende.

En vred patient - bemærk killer-blikket!
På vej til dyrlægen bemærkede HG: "Så er det ved at være efterår." Neeeeeeiiiiiiiij! Mere sommer. Mere sommer! Ignorerede bladene, der raslede rundt om mine fødder. Vel hjemme trodsede jeg ham og lagde mig ud på vores nyerhvervede 'efterårsudsalgs'-solsengs-vidunder. Indenfor lå Cleo lige så lang (eller kort) hun var og nød en enlig solstråle i karnappen. Ved siden af mig lå Lilleræv (Phoeba). Fodvorten (Frik) røg hurtigt ind pga. usømmelig opførsel (gøen og mooning ud mod gadeareal). 


Er egentlig lidt stolt af mig selv og hvad jeg har formået at nå i dag - med HGs hjælp. Når man starter så sent at den halve dag allerede er gået, og først kommer hjem fra dyrlæge ved halvfiretiden, synes man, det er begrænset, hvad der er tilbage. Har dog fået rettet op på et par hængepartier.

Har fået ryddet op i alle mine smykker - øreringe og ringe lå spredt for alle vinde. Fik sat nye clips på dem, der lå til reparation og taget smykker fra, jeg ikke bruger længere. (Overvejer at oprette salgsblog. Har SÅ meget fedt tøj i str. x-small og small, 34 og 36, som jeg aldrig kommer i igen). 

Fik også ryddet op i en del af mit bogrod, sat vask og opvask over. Taget noget af den opvask, der ikke var plads til i maskinen i hånden og lagt rent sengetøj på (HG stod for to tredjedele af arbejdet). Elsker 'rent-sengetøj's-dage; ingen pels, duften af skyllemiddel og frisk luft. Luksus!

Nu vil jeg slange mig i det rene sengetøj, knuseelske Zappen, der ligger her og er rask og intet alvorligt fejler, læse i den bog, jeg lige er påbegyndt og fortrænge alle tanker om, at sommeren er ved at gå på hæld.

Måske dør sommeren, men masser af andre ting får liv: På torsdag starter mit lille arveforskud, Ludde (mine forældres vaps) til hundetræning (skal ud og se med!). I oktober starter de nye foredrag på folkeuniversitetet (min nye skoletaske er kommet og den er så fiiiiin!) og ældste lillebror kommer snart hjem på efterårsbesøg for at gense øen i de røde og purpuragtige farver og hjælpe momoen med at få klippet hæk. Og 'Vild med dans' er snart tilbage, yay! :)

Livet er skønt!

Beviser for, det stadig er sommer: Høsten er kun knap overstået. Der er stadig vandmeloner. Min 'triplet' solsikker står noget så fint. Offerhøj er smukkere end nogensinde. Der går stadig kvæg på markerne. Nogle steder er der stadig en enkelt valmue eller to.

2 kommentarer:

  1. Vil ikke at sommeren er over heller :( Så utroligt trist...men så kommer alle aftenerne indenfor med lys i vinduet og masser af sofahygge :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ... vil prøve mentalt at blokere for tanken om sjapsne og kolde fusser og fokusere på stearinlys (uden brændende katte involveret! c",)), varmetæppe, grøn the og sofahygge.

      Slet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...