lørdag den 27. oktober 2012

Undskyld mig, men hvad hjælper 'øl' på cancer?

De sidste mange år har jeg undret mig over de metoder, der dukker op på Facebook, for at 'øge opmærksomheden omkring brystkræft'. Undskyld mig, men hvordan øger man opmærksomheden ved at skrive drinksnavne (alt efter hvad ens civilstatus er), bh-farver eller steder for opbevaring af håndtasken? - OG (det er åbenbart meget vigtigt) hemmeligholde meningen med disse updates for mændene?

Jeg er træt af rundmails, der starter med 'Vi leger en leg ...'. Nej, vi gør ikke! Folk dør hver dag af kræft. Hvad hjælper det at lege med updates og hemmeligholde ting? Sandheden om kræft og konsekvenserne skal da netop frem i lyset. Mænd er en stor del af brystkræft. I mange tilfælde, er det ikke kvinden selv, der opdager knuden i brystet, men manden. Og vil man ikke gerne have, at ens elskede og nærmeste står ved ens side i sådan en situation?


Her på øen, har der været mange tilfælde af kræft - især hos helt unge mennesker. En tidligere klassekammerat døde som kun 15-årig af cancer. Min lillebrors bedste ven var 19. En storebror til en skolekammerat også kun 19. I går fik vi at vide, at en ven af familien, som min mor har kendt i mere end 21 år, muligvis har kræft i lunger og lever. Det er en forfærdelig sygdom. Og hjerter og åndssvage statusupdates hjælper ikke.


Hvad fanden hjælper det?! Og hvorfor ignorerer alle, som er tæt på kræft disse updates? Måske fordi, de er fis i en hornlygte. Vi ville da alle ønske, at kræft forsvandt fra jordens overflade - men hvad hjælper en times dårlige formuleringer og hjerter på det?

Hvis du virkelig vil gøre en forskel, så læs om sygdommen. Lær noget om den! Lær at undersøge dine bryster eller din kærestes testikler. Lær tegnene at kende. Søg læge, hvis du føler, noget er forkert. Få foretaget celleprøver, når de bliver tilbudt.

Læs mere om forskellige former for cancer, deres symptomer, behandlingen og prognoserne her:

http://cancer.dk/ Her kan du også besøge netbutikken og støtte ved at købe et af deres mange produkter - der er alt fra julepynt til smykker og dvd'er.

http://www.kohberg.dk/ har alletiders, humoristiske kampagne kørende. Læs om den her og se, hvordan de støtter kampen mod brystkræft.

http://cancer.tv2.dk/ Læs om TV2s 'Knæk cancer'-kampagne, der har kørt hele ugen.

http://www.facebook.com/KnaekCancer I stedet for at sætte hemmelighedsfulde statusopdateringer på din facebookside, så gå herind og støt.


5 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke sige end andet end HØRT og så godt sagt/skrevet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. :) Det kan jo være et lidt touchy emne, og jeg ved godt, folk mener det godt med deres updates. Men de driver mig altså til vanvid! Det samme gælder med alle sygdomme; de dér latterlige, 'hvis-du-virkelig-mener-dette-er-en-frygtelig-sygdom-så sæt-disse-hjerter-på-din-status-en-time'. Det ændrer jo ikke rigtig noget. Desværre.

   Slet
 2. Og hvorfor er det altid kun her i efteråret (ca bare 1 måned) man får en reminder om det?? Burde man ikke stötte det året rundt?? Og hvorfor får prostatacancer (blå bånd) ikke lige så meget opmärksomhed som brystcancer (rosa bånd)?? http://www.prostatacancerforbundet.se/index.php?id=70
  Er mänd ikke lige så vigtige at stötte i sygdommen som ´kvinder er?? Og hva med alle ander cancer former??
  Ja, man ka undre sig over at nogen tror at det hjälper med det der FB-pjat...men det er vel for dem som gerne "vil" hjälpe men ikke gör andet end at sätte 50 hjerter i status, i stedet for faktisk at hjälpe på den rigtige måde. "Nu har jeg gjort noget - Jeg har sat hjerter overalt. Det hjälper nok lidt på at lette på sygdommen for nogen." BLA BLA BLA sir jeg bare ;)

  SvarSlet
 3. Hej! :D
  Tusind tak for din kommentar på min blog! Der kommer en video specielt for din skyld omkring zig-zag mønsteret på neglene omkring onsdag-søndag næste uge håber jeg!

  Katrine // Snomme.blogspot.com

  SvarSlet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...