søndag den 27. oktober 2013

En blogger debuterer som forfatter

Dette indlæg har jeg virkelig glædet mit til at dele med jer! En medblogger og Fyldepensforfatter er nemlig udkommet med sin debutroman 25. september i år. Louise Haiberg er kvinden bag bogen "Oprører", der er første bind i serien "Dæmondræberen" og udgivet på forlaget Tellerup, hvor flere af Fyldepennens forfattere er udgivet.

Romanen med den fe-de-ste forside, ill. af Mette Breth

Når det er en ekstra stor ære for mig at dele dette indlæg med jer, er det ikke kun fordi Louise udlever mange bloggeres store drøm om en udgivelse, men fordi jeg kender Louise gennem Fyldepennen og Facebook, hvor hun lige fra starten har betaget mig med sit utrolige talent ... ja, måske burde jeg sige talenter, for Louise er i dén grad en alsidig pige, der ikke bare skriver, men også maler, tegner, laver smykker og meget, meget andet. Louise er et sandt multitalent! :)

Om Louise:

Den bedårende smukke og kreative Louise Haiberg
Louise Haiberg er født i september 1983 og opvokset på Fyn, hvor hun bor sammen med sin kæreste gennem mange år og deres to dejlige katte og hund. Som 14-årig blev Louise ramt af en neurologisk sygdom, der gjorde at det at skrive og opleve ting, som kroppen satte begrænsninger for, blev muliggjort gennem fantasien i stedet.Til dagligt arbejder Louise i et fleksjob som blomsterbinder, hvor hun også får mulighed for at udleve sine kreative talenter.

Jeg har stillet Louise en række spørgsmål, som hun har været så sød at svare på, så du kan få et indtryk af, hvem Louise virkelig er. :)


 De ti dybdegående:

* Hvornår begyndte du at skrive?

Faktisk et ret svært spørgsmål. Har altid haft en levende fantasi og før jeg lærte at skrive udforskede jeg fantasifulde universer i leg. Mine forældre har en stor have, så den var perfekt til den slags. Men hvornår jeg begyndte at skrive må nok være da jeg lærte at sætte bogstaver og sætninger ordentligt sammen. Stile i skolen var min store kærlighed. Min længste stil var på 42 computerskrevne a4 sider.

* Hvornår gik det for alvor op for dig, du havde et talent for at skrive? 

Æh ja, jo. Det er et spørgsmål der kan besvares i to dele. Jeg har altid vidst at jeg havde en god og underholdende fantasi og mine karaktere for stilene i folkeskolen gav da håbe om at jeg var på rette vej. Ikke desto mindre tog det en del flere år og en masse arbejde, før jeg kunne skrive mine historier ordentligt ned. Og jeg lære stadig.

* Er fantasy din genre, eller vil du også gerne skrive andet?

Fantasy er absolut min favoritgenre, men kan også godt lide at skrive en smule gys/horror (måske årsagen til at min debutroman blev dark fantasy) og har haft ideer til noget scifi, men mine ideer befinder sig altid inden for de mere fantastiske genre. 

* Hvilke(n) genre(r) læser du helst selv? 

Jeg læser helst det samme som jeg skriver - Fantasy og horror, men Scherlock Holmes, historiske romaner, kærlighedsromaner og andre genre har dog i tidens løb sneget sig ind på min læseliste. Derudover elsker jeg tegneserier.

* Din yndlingsroman og -forfatter? 

Uh, endnu et svært spørgsmål. Der er jo så mange at vælge imellem. Har favoritter indenfor de forskellige genre og forskellige forfattere. Ikke desto mindre må jeg nok hellere nævne Margaret Weis og Tracy Hickman´s - Sagaen om Dødensport. Det var den serie på 13 bøger, som oprindeligt gjorde mig fuldstændig skudt i fantasy. Og siden da har jeg læst serien mindst 10 gange og følt mig lige underholdt hver gang. 

* Din yndlingsfilm? 

Jeg ser en del film (bare kald mig fjernsynsholic) og derfor har jeg også på dette område forskellige favoritter indenfor genrene. Hvis jeg skal nævne en enkelt tror jeg dog at det er Equilibrium (Cubic), som forgår i en fremtidsverden, hvor mennesket er begyndt at tage et stof, som undertrykker alle følelser for at undgå krig. Ikke desto mindre betyder det at de heller ikke føler kærlighed eller håb.

* Din yndlingsserie? 

Jeg siger det igen: Fjernsynsholic. Når jeg er imellem romaner plejer jeg gerne at slukke for hjernen og det gør jeg ved at se en fuldstændig åndssvag mængde serier. Derfor mange favoritter. For at skåne dig/jer for den enorme liste, så må jeg nok nævne Supernatural. Lækre fyre, gys og overnaturlige ting. Hvad mere kan man bede om.

* Hvis du skulle beskrive dig selv med tre ord, ville det være ...? 

Øh, (Det gælder ikke) ... Rodehovede, fantasifuld og sær.

* Hvis du skulle vælge tre ting i dit liv, du ikke ville undvære, skulle det være ...? 

Nu var det ting og ikke levende væsner eller personer, så derfor svare jeg: Musik, bøger og noget at skrive med.

* Hvordan ser dit liv ud om ti år 

Godt spørgsmål. Har absolut ingen ide om det (endnu en årsag til at det kunne være fedt med en tidsmaskine). Jeg har selvfølgelig nogle drømme, men indtil videre holder jeg dem mellem mig og stjerneskuddene. Nogle af dem er også helt henne i vejret, men jeg har en god fantasi. Der kan ske utrolig meget på ti år. Og på det tidspunkt er jeg *host* absolut ikke fyrre.De femogtyve hurtige:

* The eller kaffe? For tre år siden the, nu KAFFE!!!
* Onlinesøgning eller gammeldags opslagsværker? Begge dele. Har en lånebog fra det kongelige garnisonsbibliotek liggende for øjeblikket, men søger lige så meget på nettet.
* Luksushotel eller campingferie? Helt sikkert luksushotel, er alt for gammel og øm til liggeunderlag og fugtig teltdug.
* Hund eller kat? Kat.
* Salt eller sødt? Surt? (Siger jeg idag efter at have ædt 1/4 l is og en flødeskumskage)
* Hjemmehygge eller fredagsfest? Hjemmehygge (skrivning er også hygge)
* Tatovering eller piercing? Tatovering (har to og planlægger en tredje)
* Hvid eller sort? Æh ... Kan jeg vælge sort med en enkelt farveklat?
* Kød eller grøntsager? Kød.
* Øl eller vin? Andre valgmuligheder? Øl til det uformelle og gin/lemon eller Tequila til fest.
* Nat eller dag? Nat.
* Kjole eller bukser? Fifty/Fifty
* Sommer eller vinter? Sommer for varmen, vinter for freden.
* Trygt parforhold eller lykkelig single? Æh, Kan man ikke svare trygt lykkeligt parforhold? Desuden vil jeg altid være i et parforhold (sådan føles det i det mindste, når man holder styr på en mandlig hovedperson i hovedet).
* Action eller komedie? Crap, de er svære. Kan man få hæsblæsende bloddryppende action med humor?
* Med eller uden hæl? Suk. Elsker elsker elsker høje hæle, men har dårlige ben, så kun til siddefester. Ser også tåbeligt ud, når jeg vandre afsted med stokken i den ene hånd og høje hæle på fødderne.
* Mascara eller læbestift? Mascara (Forsøger stadig at få de der dådyrøjne man altid høre om)
* Badedragt eller bikini? Bikini
* Pop eller metal? Metal (Min hjerne nægter at samarbejde til pop og siger bare lalala, så jeg skriver med rock i høretelefonerne - eller larm som min kæreste kalder det)
* PC eller Mac? PC (Har aldrig prøvet at bruge en Mac)
* Løst eller opsat hår? Alt efter humør (Dårlig hårdag, helt sikkert opsat)
* Coca cola eller Pepsi? Coca cola
* Light- eller sukkerudgave? Helt sikkert med sukker.
* Bus eller bil? Bil (Så sover man heller ikkeover sig og glemmer at stå af på sit stoppested)
* Sølv eller guld? Sølv (gerne med farverige sten)
* Storm eller stille? Øh ... crap. Kommer an på så meget ... stille kan være virkelig kedeligt i længden, men evig storm ville absolut give mange dårlige hårdage.Om "Oprører":

Louise fortæller på sin blog følgende om sit arbejde med romanen:

"Jeg havde set en del film og læst en del bøger om faldne engle og vampyrer. [...] på lige netop det tidspunkt fik det mig til at tænke: Hvorfor skal heltene i disse film og bøger altid være så plagede? Dette skabte idéen til en hovedperson, som i stedet for at være faldet havde hævet sig op."

"Derfor planlagde og skrev jeg i løbet af få dage en novelle med navnet: "Ikke som de andre". Jeg var faktisk ret tifreds med den og på disse 15 A4sider fik jeg det første glimt af Dominic. Han havde endnu ikke fået sit navn og personligheden var kun svage aftegninger af hvad den ville blive, men under alle omstændigheder forelskede jeg mig i ham og ønskede at lære ham bedre at kende."
 
"Jeg satte mig for at forvandle novellen til en roman [...] langt om længe faldt alle brikkerne på plads. Flere rækker af post-it var klistret op på en skabslåge og del 1 af "Oprører" var planlagt i grove træk og jeg kunne gå videre til researchen. Jeg havde planlagt indtil flere fortidskapitler og pløjede mig derfor igennem utallige websider, så flere dokumentarer og lånte et læs bøger på biblioteket, mens Dominic hviskede til mig. Jeg følte mig ret besat, hvilket vel er meget passende, når man tænker på, hvad Dominic er."
 
"På dette tidspunkt var jeg arbejdsløs, så jeg havde masser af tid til at skrive og den første del af "Oprører - Dæmondræberen 1", blev skrevet på ca. 3 måneder, fulgt af en intens omgang redigering. Og hvor jeg dog nød det. De svage glimt af Dominics personlighed, som jeg havde opdaget, da jeg skrev novellen, var nu kraftige og levende og jeg elskede ham. Han var min type favorit-røvhul. Havde et hjerte af guld, men man skulle skrabe en del skidt af, før man nåede ind til det. Han var perfekt i alle sine uperfektheder."

"Mens jeg skrev på del 1 begyndte idéen til del2 at dukke op. [...] Selvom jeg havde nok i Dominic vidste jeg at der var brug for en kvinde til at skabe balance i historien og så tænkte jeg på hvilke type kvinder der kunne matche ham. Hive ham ind uden at lænke ham. [...] Jeg havde brug for en kvinde der om nødvendigt kunne give Dominic en røvfuld. En han ikke ville være nødt til at beskytte. En som kunne kæmpe ved hans side ..."

"Da jeg var færdig med redigeringen af del 1, sendte jeg den af sted til Tellerup og krydsede fingre for den ... i hvert fald et øjeblik, for så gik jeg i gang med at planlægge del 2. [...] Jeg har altid vidst, at Tellerup var det forlag jeg gerne ville udgives hos [...] så min glæde kunne ikke have været større, da de sagde ja og jeg underskrev kontrakten på "Oprører - Dæmondræberen 1".

Louise modtager de første fire eksemplarer af sin roman på Herlufholms Fantasy-bogmesse

Uddrag fra bogen:

 "Navnet er Dominic. Enhver dæmon kender mit ansigt og drømmer om at aflevere mit hoved til Lucifer. Jeg har vandret på jorden i årtusinder. Boet i Helvede og ledt dæmoniske horder i krigen mod englene. Ikke ligefrem min glansperiode, men ingen er perfekt. Jeg gjorde oprør - årsagen til at jeg i dag er hadet af min egen race og lever skjult blandt menneskene. Før blev jeg kaldt Dominic Engledræber. I dag går jeg under navnet Dominic Dæmondræber. Dette er min historie ..."

"Oprører" er første bind i serien "Dæmondræberen", der handler om udødelig kærlighed og kampen mellem det gode og det onde.

Okay, et det bare mig eller vil I også læse videre? Og hvor meget lyder det ikke lige som starten på en hitmovie?!

Heldigvis for dig der læser med, kan du komme til at eje et eksemplar af "Dæmondræberen". Og ikke bare hvilket som helst eksemplar, men et, der er signeret af Louise Haiberg selv. Men det kommer der mere om i et nyt indlæg ...

Links:

Hvis du vil læse mere om og af Louise Haiberg er her et par relevante links:

* Her kan du finde hendes roman på Saxo, der har bogen til 469,27 kr.
* Her kan du finde hendes roman på Tellerups side, der sælger bogen til 199,95 kr.
* Her kan du læse mere om Louise selv på Tellerups side.
Her kan du finde hende på Fyldepennen.
* Her finder du Louises egen blog, som også ligger på min blogroll. 


Til sidst vil jeg takke Louise for at ville deltage i interviewet her på bloggen og ønske hende et stort tillykke med udgivelsen, men jeg spændt venter på de næste i rækken. Der ligger så mange tanker, så meget arbejde og kærlighed i sådan en udgivelse, så jeg håber, alle derude tager godt imod udgivelsen og at "Oprører" kommer til at ligge under mange juletræ i år til jul. :)

Billeder er lånt fra Louises blog og Facebookside med hendes tilladelse.

Pst: Du kan også se Louise og hendes kæreste, Jan, på onsdag aftner kl. 21.40 i "Sandheden om parforholdet".
2 kommentarer:

  1. Uh, want! Men jeg vil have et signeret eksemplar. ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen, så er det jo godt, der snart bliver mulighed for at vinde et. ;) Og ellers signerer Louise bøger på Bogforum snart. :)

      Slet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...