onsdag den 9. oktober 2013

En internatkats bekendelser

Det er som om mine sidste år har stået i kattenes tegn. Der har været mange katteskæbner i mit liv og der er kommet mange nye katte herhjemme også. Men jeg kan ikke redde hele verden og der er så mange, der har brug for hjælp.

Jeg har oplevet denne sommer som værende helt forfærdelig. Der er SÅ mange uønskede killinger der er kommet til verden og som har fået en kummerlig start. Alene herovre har der været rigtig mange killinger, der har stået uden mor og som er blevet aflivet, hvis der ikke har kunnet findes en ammekat eller en familie, der kunne flaske op (bemærk det strengt taget er ulovligt at opflaske killinger, hvis du ikke er godkendt plejefamilie. Det kan straffes med bøde på 5000,-). Så min opfordring til alle katteejere - uanset om det er en han- eller en hunkat du har - må være: Få neutraliseret din kat! Måske føler du ikke, det er dit ansvar, hvis du har en hankat, men din hankat kan blive far til rigtig, rigtig mange killinger, som får en kummerlig start og - hvis de overlever de første måneder - kummerlig tilværelse herefter også. Her i området blev der fundet en pose killinger, der var hængt over en skraldespand og hakket til døde at større fugle. Den slags er bare helt utilstedeligt! Så skal din kat færdes som udekat, så sørg for at:

* Neutralisere din kat eller - som minimum - give din hunkat p-piller.
* Mærke din kat via øretatovering eller chip, så du kan få besked, hvis den kommer til skade (f.eks. bliver påkørt) eller kan efterlyses, hvis den bliver væk.
* Vaccinere din kat, så den ikke bliver syg eller smitter andre.

Men også mange voksne katte sidder på internaterne og har brug for hjælp. To af vores små diamanter er internatkatte og Samsara var tilmed en af de små skæbner, der sad meget, meget længe og ventede på et hjem.

Tilværelsen som internatkat er enormt stressende. Du har aldrig et blødt sofahjørne, du kan lægge dig og hvile i. Der er intet varmt skød, du bliver hevet op på om aftenen. Ingen har tid til at sidde med dig og snakke, høre om din dag, lægge mærke til, om du trives. Du er gennem flere hænder - familier, der måske vil adoptere dig, men alligevel finder at katten ved siden af er sødere. Måske er han yngre. Måske han har blå øjne. Eller lang pels. Og du har almindelige grønne øjne og sort pels. Du er også for længst over killingestadiet og pludselig er ikke bare din sidekammerat, men også alle de andre på internatet draget videre til nye hjem, mens du sidder tilbage. For hvem vil give 600 kroner for en almindelig huskat - der tilmed er sort og måske bringer ulykke! Og du er 6 år og lugter måske lidt ligesom Smelly Cat i Phoebes sang. Så hvem vil have dig? Hver dag gør du dig klar, håber at lige din nye familie kommer i dag, så du kan få et nyt hjem. Men weekenden kommer og du kommer i stedet ud til en ny plejefamilie. Og de er søde nok ... men de er ikke din familie.

Sådan sidder tre katte for tiden og venter på deres familie ... måske er det dig?


F.eks sidder Shake herover på Dyreværnet og venter på sin familie. Dyreværnet skriver:

Race: Huskat
Farve: Trefarvet
Køn: Hun
Alder: 7 år
Vægt: 4,12 kg
 
Shake er udekat, hvilket vil sige, at hun elsker indelivet, men også skal have mulighed for at komme ud. Denne lækre tøs her er reddet fra en dyreværnssag, hvor det hele havde taget lidt overhånd. Hun er en stor, smuk pige, som er meget genert, men hun kan sagtens håndteres uden ballade. Hun leder efter et dejligt, roligt hjem, hvor der ikke er det helt vilde hurlumhej og virvar, så hun lige så langsomt kan falde til i sit eget tempo. Du skal møde personligt op i Dyreværnets åbningstid, for at vise din interesse for Shake, møde hende og få en snak med personalet. Der vil du kunne fortælle, hvad du kan tilbyde hende. Det vurderes med det samme, om Shake skal med netop dig hjem. Det er ikke muligt at reservere vores katte, og vi tager ikke ansøgninger via mail og telefon.
Neutraliseret udekat Pris: 600 kr
 
Shake kan ses her og er havnet på bloggen, da jeg læste om hendes historie på Facebook. Hun har de smukkeste farver og minder faktisk lidt om en af vinderne i Best Friends kalenderkonkurrence, der lige har kørt.
 
Du kan også se en video med shake på YouTube 
 
 
Silver her sidder også og venter på en ny familie. Internatet fortæller:
 
Race: Gårdkat
Farve: Trefarvet
Køn: Hun
Alder: 7 år
Vægt: 4 kg
 
Silver ville egne sig rigtig godt på en gård eller landsted, hvor hun kunne få lov til at gå og passe sig selv, og så søge selskab hos mennesker, når det passer hende selv, som den smukke diva hun er. Selvfølgelig med fri adgang til det søde liv, men med mulighed for at vælge det hele fra og spankulere ud og bo i stalden, skuret eller hvor det nu passer hende, hvis det lige er det, hun føler for. Silvers tidligere familie blev allergiramt, og hun savner et tilhørssted. Silver er en meget smuk og selvstændig prinsesse. Her hos os snakker og kommunikerer hun rigtig meget med miaven, brummen og en slags knurren, hvor hun godt kan lyde sur. Hun er lidt selektiv i sit møde med fremmede. Hun vælger selv, hvem hun gider bruge tid på, så hun er en rigtig lækker diva. Silver bryder sig ikke om hverken katte eller hunde, men er vant til børn, der giver den gas. Den perfekte familie til Silver vil tage imod hende med al den tålmodighed, hun evt. skulle have brug for, for at falde til. Hun er supersmuk, og hun skal nok bringe stor lykke! Du skal møde personligt op i Dyreværnets åbningstid, for at vise din interesse for Silver, møde hende og få en snak med personalet. Der vil du kunne fortælle, hvad du kan tilbyde hende. Det vurderes med det samme, om Silver skal med netop dig hjem. Det er ikke muligt at reservere vores katte, og vi tager ikke ansøgninger via mail og telefon.
Udekat, Når man køber en kat eller killing hos os, der ikke allerede er neutraliseret og øremærket, følger der et gavebevis med, så man inden for tre måneder skal få dette gjort hos Centrum Dyreklinik i Rødovre. Årsagen til, at vi ikke længere ordner dette på forhånd hos Dyreværnet er, at kattene kommer sig meget hurtigere over det operative indgreb, når de er hjemme i trygge omgivelser i et varmt og kærligt hjem. Pris: 600 kr
 
Find Silver her

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.

    SvarSlet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...