mandag den 18. marts 2013

Verdens letteste opskrift på kokosmakroner

I morgen starter jeg en temauge. Hvad emnet bliver, må I vente med at finde ud af til i morgen, men jeg har allerede indlæg klar til de første tre dage.

Men i dag, søndag (selvom vi lige har passeret midnat), skal I heller ikke snydes, men da jeg ikke lige har det vildeste at byde på, får I et indlæg, jeg længe har tænkt på at lave.

Jeg er jo bestemt ikke nogen opskrifts- og madblog. Faktisk kan jeg (word!) ikke koge et æg (hvorfor fanden foretager de sig altid en af følgende: 1) Flækker 2) Eksploderer 3) Bliver siddende i skallen, når man skræller dem, så der stort set kun er blommen tilbage?) ... nå, det var jo ikke det, indlægget skulle handle om. For der er én ting, jeg kan i køkkenet (og nej, det er ikke at slænge mig hot indover spisebordet og slynge sexet med håret, mens jeg bager vafler i gennemsigtig negligé). Det er (kun) at bage.

Jeg kommer fra en familie, der altid har gjort sig i det helt store kaffebord og det gælder begge sider af familien. Når vi mødes om søndagen, er det MINDT to slags kager (samt theboller - nogle gange både med og uden rosiner). Enkelte gange - ved f.eks. fødselsdage - har der været talt op til seks forskellige slags bagværk udover thebollerne.

Til jul lovede jeg HGs mandegruppe at bage kage til dem, men blev syg. Det er faktisk ret pinligt, at HG aldrig har haft hjemmebag med, men altid kun købesmåkager. HGs bedste ven er meget glad for kokostoppe og da jeg i forrige uge både havde en del æg og en hel del kokos, jeg skulle have brugt (og lå søvnløs) stod jeg op og bagte til d'herrer. Desværre blev bedstevennen syg og gik glip af mine fortryllende kokosmakroner (det gælder om at tro på sig selv! ;)).

Opskriften stammer fra min mors tante Lis. Fra du går i gang til du har skyllet opvaske af og taget makronerne ud af ovnen, går der 20-30 minutter (med mindre du også vil have chokolade på). Det er alle tiders at have denne opskrift i baghånden, hvis der pludselig melder sig gæster, og man hurtigt skal bikse noget sammen. Både fordi de er så hurtigere og lette og fordi, der kun skal bruges tre ingredienser, som man stort set altid har i huset.

Ser de ikke lækre ud?

So here goes:

Du skal bruge:

* 3 æg
* 230 g. sukker
* 300 g. kokosmel
* Evt. chokolade til bunden.

(Jep, så enkelt. Ikke en masse andet mærkeligt, som jeg har set i mange andre opskrifter).

Hæld æg og sukker i en skål og rør godt med elpisker. Tilsæt kokos og bland. Sæt på en bageplade, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir (at foretrække!), i en størrelse, du finder passende. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter - toppene skal være let lysebrune (ligesom på billedet).

Easy peasy, right?

Portionen herover er knap en dobbeltportion (500 g. kokosmel). Jeg synes, der hører sig chokolade til i bunden, men foretrækker man uden, kan man spise dem, mens de er varme.

Hvis du vil have chokolade på, skal du vente til toppene er kølet af. Jeg brugte mørk chokolade fra Netto (den billigste) - jeg vil tro det er 100 g. Der var lige præcis nok, når jeg ikke lagde for tykt et lag. Hvis du laver ovennævnte portion med 300 g. kokosmel, vil jeg tro, det er nok med 50 g. chokolade.

Smelt chokoladen over vandbad (pas på, der ikke kommer vand i chokoladen). Når den er smeltet smører du et lag på hver af toppene (en bredbladet kniv er god at bruge), læg dem på siden på et bagepapir og lad dem tørre. Put dem evt. i køleskabet, hvis chokoladen er for længe om at tørre.

Enjoy! :)

Klar til en køretur med HG til mandehygge

Hvis du laver toppene, så giv meget gerne en tilbagemelding og lad mig vide, hvad du synes. Både mht. smagen og mht. hvor let opskriften er.


13 kommentarer:

 1. åh shit, er lige røget på ugens to-do liste - du får en melding når det er sket ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg meget gerne. :) Håber, du bliver tilfreds med resultatet - de er virkelig super nemme.

   Slet
 2. Uhh lækker sag!

  amazinglaugh.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det let.
  Det overvejer jeg at bage i weekenden(:
  Jeg elsker kokostoppe(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Er også selv virkelig glad for kokos - det være sig i bagværk, mysli, råt fra nødden, til risretter m.v. Og disse er virkelig super nemme og lækre. Hvis man en dag pludselig får lyst til noget sødt, er det bare at smække dem sammen. :)

   Slet
 4. Lækker og nem opskrift - jeg er fan !
  Overvejer kraftigt at bage dem her til eftermiddag og så tage dem med i skole i morgen,
  er sikker på mine med lærerstuderende vil elske dem ! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg garantere de vil - har endnu ikke oplevet nogen, der ikke brød sig om dem (når man altså ser bort fra kokosfornægtere. c",)).

   Slet
 5. De smager bare så godt! Tror vidst liiiiige, at jeg skal lave mig nogle ;-)
  - Godt indlæg! :-)

  Knus
  http://giveyourdaycolors.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaaa, gør det. :) De smager så godt, at vores Myrledyr nuppede én og stak af med (helt ærligt, jeg stod lige ved siden af, da hun på et kvart sekund fløj op på bordet, nuppede én og stak af!). Prøv lige at forestille dig en lille kat med en pænt stor kokostop i flaben! Og hun gav ikke slip frivilligt. c",)

   Slet
 6. Jeg ELSKER kokos makroner. Så det skal helt klart prøves. De ser så gode ud!! :-) <3

  Knus

  SvarSlet
 7. Yum, elsker bare kokosmakroner - de er så gode med en kop kaffe!

  - Anne

  SvarSlet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...