onsdag den 10. april 2013

Den daglige makeup-rutine

I tråd med ugetemaet, kommer her et rigtigt dullegrej-indlæg. Jeg har valgt at vise jer mine daglige makeupprodukter (okay, daglig og daglige ... i hverdagen tøffer jeg jo bare rundt herhjemme, så der bliver det ofte kun til mascara, men om ikke andet så er det den makeup, jeg bruger oftest) - til fest eller bare på en crazyyyy dag (dem er der mange af c",)), bruger jeg en hel anden makeup, som jeg regner med, kommer på herinde i morgen. I skal dog heller ikke snydes for skønhedspleje, så hud- og hårprodukter, skal jeg nok også nå indenom i løbet af ugen. :)

Her er min mere dagligdags makeup:


Men for et godt resultat, kræver det gode redskaber. Her er, hvad jeg bruger af pensler m.v.:


I ved de dér ynkelige eksistenser af pensler, der følger med, når man køber øjenskygge? Throw them out! De er korte, så de er svære at holde på, de går let i stykker og er bare e l e n d i g e. Bare min mening og mit gode råd. Det samme gælder de puddersvampe, der er med, når man køber compacts og lignende. Ud med dem! Olien fra din hud vil meget hurtigt gøre dem til ulækre bakteriebomber, der ikke er til at rengøre ordentligt. Pensler kan derimod skylles og vaskes med hårshampoo. Stil dem i et glas og lad dem tørre af sig selv.

Yderst til venstre er min pudderbørste. Den hørte med i et sæt, jeg købte for en del år siden. En lidt billedere model, but it get the work done. Næste er en fanbrush. Det er en gave og jeg husker desværre ikke mærket. Den bruger til at highlighte de øvre kindben, næseryggen og panden. Næste pensel er til øjenskygge og er fra Gosh, derefter highlighter til øjnene, så pensel til brynene (kan overhovedet ikke huske, hvor de er fra (Nilens Jord?), men de er købt i Matas) og til sidst vippetangen.


Nu er indlægget planlagt før jeg fik testet den nye makeup. Men ellers er her, hvad jeg har brugt til det look, du ser på billedet i starten af indlægget. Det er foundation fra Max Factor. Pudder fra Max Factor. Mascara fra Estée Lauder - Magnascopic (har været på bloggen millioner af gange, er sååå god!). Flydende eyeliner fra Gosh. Vichystift til trætte øjne (har været på bloggen før), eye concealer fra Max Factor. Øjenskygge fra POP beauty. Lipgloss fra Shiseido og billig øjenbrynsvoks fra H&M.

Når jeg står op om morgenen, tager jeg mine kontaktlinser på og bruger Vichystiften på øjnene. Modsat mange andre produkter, virker denne her rent faktisk! Man kan ligefrem mærke huden strammes. Den skal bruge lidt tid på at tørre, så man kan evt. spise morgenmad, tjekke mails etc. før man lægger makeuppen.

Jeg starter altid med foundation (det giver jo ligesom sig selv). Min hud har fletter pletter og ujævnheder end en leopard, så dette punkt er ret vigtigt for mig! Hvis jeg har meget travlt, bliver den hurtige version foundation, pudder, øjenbrynsvoks og mascara. Herefter er det concealeren. Jeg smører både lidt under øjnene samt på næseryggen og under brynet, så de er lysere end resten af huden. Så er det pudderen. Dernæst bukker jeg vipperne. Start helt inde ved roden og hold vippetangen i ti sekunder, så får du virkelig killer-cateye-look med lange forførende vipper. Så lægger jeg mascara (jep før øjenskygge og eyeliner). Når jeg gør det i denne rækkefølge, er det fordi jeg er håbløst fummelfingret og gerne rammer ved siden af, så der skal lappes huller. Så kommer eyelineren. Jeg bruger en fugtig vatpind til at fjerne ujævnheder, så stregen bliver så lige som muligt. Nu er det tid til øjenskyggen. Jeg viser nogle billeder, så I kan se, hvilke farvenuancer jeg har valgt.


Her kan I se hele paletten. Kan I se den ynkelige makeupstang? Det er dem, man skal undgå, hvis I spørger mig!


Farven som penslen hviler på, er den lyseste i spektret. Den bruger jeg under brynene og i øjenkrogene (dette er især et godt tip, hvis man har tætsiddende øjne. Afstanden syner af mere, når man putter en lys farve på).


Denne nuance har jeg brugt på selve øjenlåget. Som I måske kan se, er det også den, der er taget mest af. c",)


Den mørkeste farve bruger jeg på det yderste af globelinjen (lidt ligesom den mørkefarve under step 3). Nogle gange vælger jeg andre mørke farver, men det letteste er at tage denne, der er lige ved hånden.


Så er det nu, jeg bruger min fanbrush. Jeg dupper den i de to lyse farver og kører den langs de øvre kindben, ned langs næsen (godt til at få en bred næse til at syne mindre) og over panden.

Til sidst samler jeg mine øjenbryn med gelen (har vold-lange øjenbryn, der har det med at 'dryppe' nedad, hvis de ikke bliver samlet med en voks. Sværger, mine børnebørn kommer til at fortælle følgende, når de sidder med familiealbummet: "Og her er så min bedste, Line. Hun var en yderst usædvanlig kvinde!" *Forestil jer skumlende teenager, der brummer og ikke kigger med* "... Hun flettede sine øjenbryn." ... "Okay, vi tager en kigger!").

Det var så den guide. Håber, I kunne bruge den (eller bare dele af den). :)

Husk min giveaway og at følge mig på Bloglovin og Facebook. Og så kan jeg for øvrigt oplyse om, jeg er i gang med at lægge flere ting på salgsbloggen. Siden med bognarkomani og giveaways er desværre stadig beklageligt forsømt, men jeg skal forsøge at få det indhentet hurtigst.


2 kommentarer:

 1. Super fin blog du har kig forbi min hvis du får lyst :)

  //Line
  http://linebiine.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor pinligt, Line! Din kommentar er simpelthen gået min næse forbi. Tusinde tak fordi du kiggede herind, jeg skal nok gengælde besøget. :)

   - Line

   Slet

Tak for din kommentar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...